2009-07-20 10:00:34• hírek • Szatmar.ro

Augusztus 15-.én indul a negyedik osztály

Négy új csapat jelentkezett, kettő pedig visszalépett a küzdelmektől.

A hétvégén tartotta rendes évi közgyűlését a Megyei Labdarúgó Egyesület (MLE). Bár az eseményre már az új székházban került sor, oda csak később költözik át a testület, miután megoldja az áram, a telefon és az internet bekötésével adódó problémákat. A közgyűlés elsődleges feladata a negyedik és az ötödik osztályú pontvadászat kezdési időpontjának meghatározása és a program kisorsolása volt.

Az eseményt Cornel Ziman nyitotta, aki elmondta, hogy az egyesületnek nincs semmiféle adóssága, nem úgy több klubnak is. Pataki Zoltán, a Fegyelmi Bizottság elnöke előbb köszöntötte a harmadik vonalba feljutó Mikolai Turul csapatát, majd elmondta, hogy bár tavaly is voltak sportszerűtlen események a pályákon, ezek csökkenő tendenciát mutatnak.

Ami a feladatokat illeti, meghatározták, hogy a negyedik osztályban augusztus 15.-én kezdődik és november 8.-án ér véget a küzdelem, míg az ötödik ligában augusztus 23.-án startol a sorozat.

A Román Kupa megyei szakaszában ősszel két fordulót rendeznek, így tavaszra 16 csapat marad állva. Döntés született arról is, hogy elfogadják Juhász Lajos vetési polgármester javaslatát, így a negyeddöntőket semleges pályán rendezik majd.

 

Örömteli, hogy négy új csapat is megjelent a megyei labdarúgás térképén Bábca, Liget (Scarisoara), Szatmárnémeti Atletic 94 és a Szatmárzsadányi Vointa 2009. Ez azt jelenti, hogy a településen két csapat működik majd. Ugyanakkor szomorú, hogy a Királydaróc és az Avasújfalu visszalépett a küzdelemtől.

A negyedik osztály A csoportjába csak 13 együttest soroltak, azért, amennyiben a Mikola nem tudná vállalni a harmadik ligá szereplést, akkor őket ide sorolják be.

A közgyűlésen megválasztották az MLE végrehajtó bizottságának öt új tagját, akik az egyes csoportok csapatait képviselik majd a testületben. Ezek a következők: Pop Augustin (IV. Liga, A csoport, Szatmárudvari), Májer Sándor (IV. Liga, B csoport, Mezőfény), Codreanu Călin (V. Liga, A csoport, Ákos), Zah Vasile (V. Liga, B csoport, Meggyesgombás), Iepure Zoltán (V. Liga, C csoport, Nagymajtény).

IV. Liga, A csoport

Homoród
Szatmárudvari
Turc
Madarász
Olimpia 2008
Pusztadaróc
Vetés
Avasfelsőfalu
Egri
Avasújváros
Aranyosmeggyes
Sárközújlak
Szamoskrassó

B csoport
Kálmánd
Mezőfény
Mezőpetri
Óvári
Decebal
Kaplony
Érkávás
Szaniszló
Tasnád
Börvely
Érendréd
Csanálos
Piskolt
Nagykároly

V. Liga, A csoport
Mobila
Borválaszút
Bogdánd
Szopor
Hadad
Erdőd
Résztelek
Szamosborhíd
Béltek
Ákos
Bábca
Szatmárzsadány 2009

B csoport
Halmi
Lázári
Batiz
Szamosdara
Nagytarna
Apa
Meggyesgombás
Atletic '94
Szatmárzsadány
Bikszád
Szárazberek
Pálfalva

C csoport
Kismajtény
Gencs
Tasnádszántó
Domahidi Sportklub
Scărişoara
Nagymajtény
Domahidi Olimpia
Érszakácsi
Mezőterem
Csomaköz
Szamosdob
Óvári II

IV. Liga, az első forduló programja, A csoport: Homoród-Szatmárudvari, Turc-Madarász, Szatmárnémeti Olimpia-Pusztadaróc, Vetés-Avasfelsőfalu, Egri-Avasújváros, Aranyosmeggyes-Sárközújlak. Szamoskrassó áll.



Az MLE képviselői több fontos kérdésben is megegyeztek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: